Etichete

,


Baia este una din distractiile lui Aky. Sta cuminte in cada si suporta cu stoicism sapunirea si clatirea. Si masajul, si uscarea cu doua prosoape. Mai greu e cu pieptanatul, dar o las adesea balta pentru ca se gadila. Ei bine, odata scos din cada si scapat dintre prosoape – acum are unul cu gluga, special pentru baie si nu pentru sedintele zilnice de toaletare -, bulgarele alb incearca sa-si regaseasca mirosul. Prin orice mijloace. Se sterge intr-un fel tare comic de covorasul pe care-l stapaneste, ori se baga in cos si sub cos. Se lungeste, se arcuieste, se face ca o clatita, totul pentru a-si unge fiecare centimentru din blana si din piele cu ceea ce crede el ca-l defineste: mirosul. Pana maine dimineata va fi alb si usor parfumat. Dupa plimbarea de dimineata va fi usor galbui si va capata un miros usor metalic. Cred ca abia maine va simti fericirea unei bai – o metoda buna de a-si improspata „parfumul”.

Dupa mai bine de doua ore de parc si tavaleala cu un husky, un lup, un metis labrador si un pui de amstaff, chiar avea nevoie de o baie. Parcul este cealalta distractie a lui. Aici e locul unde alearga liber, sta pe iarba cat pofteste, vede o gramada de caini fata de care se poate manifesta liber, este generos – le da voie sa se joace cu mingea lui „de parc” -, cunoaste gagici si bea apa de unde apuca impartind-o constiincios cu necunoscutii. Dupa fiecare plimbare in parc cade lat.

Lista distractiilor nu e completa fara plimbarile cu masina, dar nu oricum. Cu geamul lasat si capul scos astfel incat curentul sa-i dea freza – si urechile – pe spate. Ieri a fost fotografiat de un tip calare pe bicicleta, in cautare de subiecte. Ne-a placut tare ca ne-a cerut permisiunea pentru a fotografia ghemul alb. Ma rog, alb gri.

In sprijinul afirmatiei ca Aky e alb (dupa baie)… inca o imagine. Sobolanul de la Ikea „traieste”.

Reclame