Etichete

, ,


„Un westie e predispus la dermatite”.

„E un caine selectionat. Stomacul lui nu e obisnuit sa manance orice”.

„Catelusii albi sunt mai sensibili”.

„O sa aveti probleme cu el”.

Asta aud ori de cate ori ajung cu Aky in cabinetul medicului veterinar. Tot la fel cum aud si ca e un exemplar reusit si simpatic, ca e frumos. Ma rog, prima data te bucuri, a doua oara esti mandru, a treia oara vrei reconfirmari, a patra oara te intrebi daca nu cumva e normal sa ti se spuna ca al tau e un exemplar grozav, de parca lauda ar intra in pretul consultatiei..In fine.

Cert e ca Aky a ajuns la medic de doua ori pentru viermi, un fel de noodles pe care i-a eliminat vomandu-i. De la purici. De aici decizia mea de a-l proteja. I-a eliminat rapid in urma pastilutelor administrate, Drotal prima data si paratak a doua oara, cu rapel in 10 zile de la data primei administrari. Pastila se da pe stomacul gol cu pauza d eo ora si jumatate intre administrarea ei si prima masa. Atentie. Catelusul e predispus sa faca mai des decat de obicei, asa ca trebuie scos mai mult afara.

A doua oara a ajuns pentru o pata sau doua, pete rozulii, pe omoplatul drept si pe pulpita din spate. De la hrana, mi s-a zis. Intoleranta la carne, la proteine. Asa ca medicul a decis sa renuntam la bobitele Hills de pui cu altele Royal Canin, hipoalergenice. In plus, ni s-a dat un antibiotic din care Aky a luat o vreme. Pata de pe piciorus i-a trecut, a ramas cea de pe omoplat.

Cand povestea cu boabele de la Royal n-a mai tinut, am ajuns din nou la medic. Si iar am schimbat hrana, Hills d/d sau z/d, ideal boabe. Functioneaza si varianta connserva: somon, vanat, rata sau miel. Ideal e sa manance bobite si din conserva doar cate putin, combinat cu hrana uscata. Ii place. Linge castronelul cand primeste doar conserva, dar de cateva zile mananca si boabe fara a face mofturi.

Acum are o mancarime intre pernutele de la labutele din fata. De la mancare, a spus categoric doctorita, dupa ce ne-a avertizat ca Aky nu trebuie sa mai puna gura pe nicio firimitura de nimic. Doar boabe si apa. Fara struguri, pepene, mere, morcov, firimituri de paine. Am decis s-o ascultam. De 24 de ore asta facem. Aky ne priveste cu niste ochi care ne fac sa ne simtim vinovati, dar ii spunem si lui – cu glas tare – ca o facem spre binele lui. Il iubim pe Pufulete si nu mai vrem sa ajungem la medic pentru vreo dermatita.

Iar pata de pe codita, caci are acolo o pata, este semn din nastere. Aky este un catelus insemnat. Trebuie sa-i scriu asta in carnetul de sanatate, la semne particulare.

Reclame