Etichete


Ca sa nu mai faca limbrici si sa scape de purici am decis sa-i fac o pulverizare cu Efipro lui Aky. Asta si pentru ca ultima deparizatare externa i-am facut-o pe 3 august, cu 24 de ore inainte sa pornim spre mare. Cert e ca dupa ce i-am pus fiola intre omoplati, la aproape 48 de ore l-am cufundat pe Pufulete in mare. Dupa cat nisip a luat si cat s-a jucat cu tot felul de patrupede prin Eforie, Aky se cam scarpina. Acasa ii gasisem si vreo doi purici. Ei sunt viitoare gazde pentru viermisorii care apar la pui. Nu trebuia sa-l spal decat dupa 48 de ore sau, si mai bine, dupa 3 zile de la punerea solutiei, ca sa-i dau timp sa se imprastie pe toata pielea. Asta a fost motivul pentru care am ajuns la intoarcerea acasa la veterinar, pentru pulverizare.

Ca sa fie „Boier Bibescu”, dupa cum s-a exprimat o asistenta de la clinica, i-am luat lui Aky si o zgarda anti-purici de la Bayer, Kiltix, menita sa-l protejeze 6  luni. Doctorita care l-a vazut a doua zi a spus insa ca am exagerat cu protectia si ca ar fi trebuit sa-i pun zgarda la cateva zile dupa pulverizare, ca s-ar putea sa fie „prea mult”.

I-am pus zgarda insa si i-am cumparat si un pandant din metal cu cristale, in forma de os, pe care i l-am atasat la curelusa din piele rosie. Mai sus, dovada.

Reclame