Etichete

, , ,


Aky are piciorul stang rupt. Nu stiu cum s-a intamplat pentru ca nu l-am supravegheat cand se juca. In dimineata asta nu ne-am respectat ritualul de plimbare si am mers direct la joaca. L-am lasat in curte cu Tashi si, la un moment dat am auzit un scancet prelung. Era Aky care statea in fund, chircit, si scancea. L-am luat repede in brate, era murdar pe urechi si pe hainuta ca si cum ar fi fost mecanic auto, si tremura tot. L-am linistit si l-am pus jos sa vad daca poate sta singur, dar nu punea piciorusul din spate stanga pe pamant. Am sunat la cabinet, chiar si duminica medicii Radu si Tamara Ionescu au deschis, si am ajuns rapid cu Aky la doctor. L-am tinut in brate doar in brate, evitand sa-l lasam sa faca vreun efort.

Cum am ajuns, dr. Raluca Rosioreanu l-a controlat la burtica, la labute, i-a facut un anti-inflamator, un antibiotic si ne-a trimis la Centrovet pentru radiografie la bazin („Ca sa fim siguri”) si la piciorus. Adi l-a tinut lipit de el, in brate, evitand ca ghemotocul sa faca vreun efort. In timpul injectiilor, a fost prima data cand Aky l-a muscat pe Adi. La radiografie, la CentroVet m-a capsat si pe mine de deget. Il durea tare iar noi ne chinuiam sa-l tinem de picioare nemiscat ca sa-i poate scana bazinul si piciorusul. Am fost nevoitu sa-i prindem boticul cu o fasa pana cand s-a finalizat analiza. Cu radiografia in plic, ne-am intors la dr. Rosioreanu. Un medic frumos si la propriu si la figurat. I-a vazut „poza” si ne-a explicat ca nu are nimic la bazin, din fericire, iar la piciorus are rupte metatarsienele. La noi, echivalentul oaselor de la laba piciorului. Aky are acum un deget rupt si un altul dislocat.

Nu i-a pus labuta in atela, deoarece se reface de la sine intr-o perioada de timp estimata la doua saptamani. E o zona delicata cea accidentata. Probabil a bagat piciorul undeva, nu a mai putut sa-l scoata si, cand a tras, l-a rupt. O cauza posibila a incidentului.  Nu stiu ce a fost, pentru ca nu l-am supravegheat. Doar din prostie! 

Acum trebuie sa ia tratament antiinflamator si antibiotic oral, timp de 5 zile, si sa revenim la control. Merge in trei labute, il doare foarte tare si sufera. L-am scos afara, cateva ore mai tarziu, dupa ce ne-am intors de la medic. Topaie in trei picioare, ii e greu sa-si gaseasca echilibrul cand face pipi, merge greu, dar nu vreau sa-l transform intr-un mic handicapat. Medicul mi-a spus ca trebuie sa-l scot afara si sa-l plimb. Mai usor cu joaca insa. In doua saptamani ar trebui sa-si puna piciorul stang jos si sa reinceapa sa calce cu el. Sper din tot sufletul sa nu i se deformeze mersul si sa nu existe complicatii. Nu-l voi mai lasa nesupravegheat. La un an si 2 luni este inca pui, adica tot un copil.

 

Mingea lui favorita nu-l mai tenteaza

 

Reclame