Etichete

, , , ,


Orice si tot, ar putea fi raspunsul. Dar, pentru ca am vazut ca sunt prieteni de westie care vor sa stie cat mananca un puiut de 6 luni, spunem din „casa”.

Aky manca initial ca un disperat. Cand ne vedea ca punem mana pe castron si  auzea zgomotul bobitelor tremura tot. In cateva minute disparea toata hrana. Ii dadeam cam 150 – 200 de grame de boabe. Seara primea tot un castronel cu 150 de grame de boabe. Erau si zile mai bune in care primea si un supliment, la pranz, de vreo 50 de grame. In timp, am micsorat portiile, mai ales ca sunt zile in care isi pastreaza un rest din mancarea de dimineata pentru mai incolo. De pe la 10 – 11 luni am ramas doar cu doua mese, bazate pe hrana uscata z/d de la Hills.

O data sau de doua ori pe luna cumpar si conserve d/d, de somon, vanat, rata sau miel. Ultima il strica la stomac. Primele doua sortimente insa – somon si vanat – sunt favoritele lui. Dintr-o conserva de d/d (11.30 lei sau 13.00 lei, in functie de pet), Aky mananca de 4 ori, asta pentru ca ii amestec carnea din conserva cu boabe.

Daca deschideti o conserva, puneti continutul intr-un recipient de plastic sau din ceramica, acoperiti-l si pastrati-l in frigider.

Nu ii dati sa manance imediat ce scoateti recipientul de la rece. Lasati-l minimum 10 minute  la temperatura camerei. Hrana rece, precum si cea fierbinte, nu este o solutie pentru un westie. 

Marturisesc ca ciuguleste, si cand zic ciuguleste chiar asta e cuvantul, si cateva firimituri de painica, de cascaval, mar ori cozonac. E lesinat dupa cozonac. Ar manca orice mai ales cand ne vede pe noi mancand. „Miauna” pe langa noi si ne inmoaie. Ne-am calcat pe suflet si i-am dat mici farame, mai ales acum, de trei saptamani, de cand e schiopatila. Va trebui sa renuntam la acest obicei, stiu sigur. Pufosul chiar s-a rasfatat in tot acest timp.

Reclame