Noi am incercat si zgarzile si spray-ul si solutiile.

Zgarzile sunt praf – miros infiorator, arunci jumatate din ele ca doar nu le infasori de doua ori in jurul gatului cainelui. Mai au un dezavantaj: trebuie scoase ori decate ori speli catelusul. De asemeni nu sunt eficiente daca catelusul plimbat prin ploaie.

Spray-ul e o solutie dar nu ai ceritutdinea niciodata ca i-ai dat cat are nevoie si cand trebuie.

Asa ca noi ne-am oprit la picaturile Frontline simplu sau Frontline Combo, pe care i le aplicam lunar. Par cele mai eficiente.

Reguli de aplicare a picaturilor anti-purici:

1. Frontline-ul nu se aplica pe blanita proaspat spalata. Intre baia cainelui si  aplicarea picaturilor trebuie sa existe o pauza de 48 de ore -medicii dixit.

2. Picaturile se aplica pe ceafa, dupa ce i se da parul catelusului la o parte, ca si cum s-ar face o carare. Se aplica cat mai aproape de piele, dar nu doar intr-un singur punct. Coborati si intre omoplati. Ideal e sa urmariti un veterinar cum face asta, de minimum 3 ori. Veti deprinde procedeul si-l veti putea face singuri acasa.

3.Dupa ce se aplica solutia pe ceafa si intre omoplati, catelusul nu face baie minim 72 de ore.

4. E bine sa nu joace cu un alt caine in urmatoarele 24 de ore, deoarece solutia este toxica.

5. Evitati sa-l mangaiati pe ceafa, in zona in care are picaturile anti-purici si, in cazul in care l-ati atins in zona, spalati-va pe maini.

6. De asemeni, picaturile se aplica in functie de greutatea cainelui, asa ca proba cantarului este indicata inainte de a achizitiona picaturile.

7. Daca alegeti varianta Frontline Combo e bine sa stiti ca este mai concentrata si mai scumpa.

8. Picaturile ii apara de purici si de capuse, asa ca au eficienta maxima in jur de 3 saptamani.

Reclame