Etichete


Cand vine vorba de cultura, Aky are un apetit de nestavilit. Mananca tomuri pe paine. Nu se incurca cu orisice. E un fin intelectual. Alege cartile in functie de autor si de continut. Niciodata nu s-a incurcat cu o fituica. Deh!

Setea lui de lectura a inceput inca din primele luni de viata cand a terminat in cateva secunde (sau minute, ca nu am fost de fata) doua reviste Sudoku. Dupa ce a rezolvat rapid careurile, a trecut la o carte de rugaciuni. A mancat ceva din ultimul acatist si, fireste, coperta patru a micului tom religios.

Dupa o pauza in care s-a delectat cu chestii lumesti, precum niste narcise, dupa caz mere, sau o ciocolata Aero, westie-ul s-a reintors, precum odinioara Cristoiu, la biblioteca. A avut de unde alege. Reintors in mediul intelectual, ca sa nu mai zica Plesu – precum a scris in ultimul numar din Dilema, ca citez, „lumea academica internationala se confrunta, din ce in ce mai des, cu o criza de statut a stiintelor umaniste”, Aky s-a pus pe citit. Practic, a devorat cartile. Nici paine nu i-a trebuit.

A inceput cu un Dictionar Explicativ al Limbii Romane , editat de Academia Republicii Socialiste Romania in 1975, si a continuat cu  un Dictionar ilustrat de chimie. La asta s-a oprit la coperta semn ca i-au stat elementele in gat. A incercat si ceva beletristica. Deh, copilandru fiind, s-a oprit la o lectura specifica varstei, o carte care i-a facut mari pe multi dintre intelectualii nostri: Alexandre Dumas, Contele de Monte Cristo. Abia ce i s-a deschis apetitul pentru cultura. Aky s-a pus serios pe citit. E drept, citeste in timp, la vreo doua luni o carte. Asa ca au urmat intr-o ordine doar de el stiuta Istoria Limbii Romane a lui Al Rosetti, Istoria Orientului Antic (admisa de Ministerul invatamantului superior si mediu de specialitate al URSS) si Micul Dictionar Enciclopedic. Nimic nu se compara insa cu setea lui pentru lecturile juridice. Aky a pus ochii, labele si dintii pe Ghidul Juristului. A mai mirosit Succesiunile, dar nimic nu s-a comparat cu lucrarea academicianului prof. dr. docent Ion P. Filipescu, Drept Civil Dreptul de proprietate si alte drepturi reale.

Pe asta l-a inceput astazi. A ajuns la pagina 30, noroc ca l-am auzit frunzarit. I-am tras, contrazicandu-mi principiile, vreo patru carti peste fund, am avut grija sa i le dau pe fesa care nu corespunde piciorusului care e traumatizat, si i-am repetat „Rusine!”.

Nu stiu daca cartile peste fund il vor convinge sa renunte la foamea lui de lectura. Om vedea!

Pentru cei interesati strict de dieta unui westie, cititi postul:  https://mywestieaky.wordpress.com/2011/02/23/ce-si-cat-mananca-un-westie/

Reclame