În vara trecută nu am avut, credem noi, nicio problemă cu Aky, care a suportat foarte bine căldura, inclusiv cele două ieşiri la mare.

Anul ăsta însă, situaţia pare a se fi schimbat uşor. De când s-a încălzit, ghemotocul face dimineaţa, la prorpiu, băi de soare. Se aşează pe canapea unde îl scaldă o rază direct prin iluminator.

Când vine în dormitor şi caută fireşte o altă rază sub care să moţăie. Când mergem afară îşi face tura tacticos dar, la întoarcere, se cere în casă. Pe scurt, nu mai trage de timp ca să intre în casă, nu mai vrea să o lălăim un pic, să mai miroasă un colţ de iarbă, o pietricică sau o frunză căzută pe ici – colo.

A fost super comic în urmă cu două dimineţi când plimbarea ne-a dus în faţa unui supermarket unde el obişnuieşte să mă aştepte cât fac cumpărături. După miros sau după umbră, Aky a decis să facă un popas întinzându-se tacticos ca o blană pe asfaltul răcoros. I-am zis că nu luăm nimic de la Mega, iar el ne-a urmat oarecum dezamăgit.

Când ajunge acasă se repede la castronelul cu apă şi apoi se tolăneşte efectiv pe gresie şi moţăie pofticios. Cum vine după-amiaza şi un strop de răcoare, Aky redevine titirez.

Anunțuri