Etichete

,


Stimularea excesiva a simturilor animalelor in perioada sarbatorilor de iarna poate duce uneori la probleme comportamentale care pot chiar afecta sanatatea animalului tau de companie, mai ales de Craciun. Cainii, pisicile si pasarile de companie pot suferi din cauza stresului, insa exista cateva masuri pe care le poti lua pentru a-i proteja animalul, scrie Animale.ro.

De ce are nevoie un căţel ca să fie liniştit

Multi caini sunt incantati de agitatia din casa, insa altii pot suferi atunci cand nu stii cum sa ii protejezi de stres.

Joaca-te cu cainele inainte de vizitele musafirilor pentru ca animalul sa fie mai linistit in perioadele agitate. Asigura-te ca exista o camera calma in care poti duce animalul atunci cand situatia devine prea zgomotoasa.

Asigura-i cainelui mai multa apa in perioadele agitate, deoarece se poate deshidrata rapid atunci cand gafaie mult. Daca este posibil, evita introducerea unor animale noi in teritoriul cainelui tau de sarbatori.

Daca nu ai invatat cainele pana acum cele mai simple comenzi, este momentul sa-l inveti sa mearga la locul lui. Alege un colt comod al unei camere si ofera-i jucarii care sa-l tina ocupat.

Urinarea in casa sau cererea de atentie constanta sunt semne clare care iti arata ca animalul este stresat si are nevoie de o pauza, departe de agitatie.

Asigura-te ca musafirii tai de sarbatori stiu si respecta cerintele alimentare ale cainelui si ca nu ii vor da nici macar bucatele mici din alimentele ce-i pot dauna.

Mai multe, pe Animale.ro

Reclame