Etichete


Aky dormind

Aky dormind / Foto: @Aky Westie

Am cazut si eu in capcana asta atunci cand am vrut sa aflu cate ore doarme un catel intr-o zi. M-a amuzat atunci raspunsul, asa cum ma amuza si astazi, atunci cand aud intrebarea: cate ore doarme un caine intr-o zi? Ei bine, cate vrea el. Daca nu are stimuli care sa-l distraga (si aici ma refer la zgomote de orice fel, prezenta unui companion) sau daca nu este implicat intr-o activitate care sa-l mentina atent si treaz, doarme destul. Sigur, cand este pui este o alta poveste. Pe care o gasiti aici.

Cunosc un „tata” de westie care spune despre catelus ca, de la o ora incolo, respectiv dupa plimbarea de dimineata si dupa prima masa, westie -ul Floyd  isi face somnul de frumusete.

In ceea ce il priveste pe domnul Aky, lucrurile stau in felul urmator: cand e vacanta nu doarme niciodata peste zi si trage de el efectiv ca sa stea doar cu noi si sa nu piarda vreo plimbare, vreo masa sau vreo iesire pe undeva, daca e un week-end de deplasare se aplica aceeasi regula (doar somn in timpul noptii, si atunci mai mult de veghe), iar daca nu se anunta nimic iesit din comun – somn de noapte si somn de peste zi.

Dimineata, pe la 11.o0- 11.30, dupa ce ne facem tabieturile (masaj, alint, plimbare de dimineata, masa si toaletare, cand este cazul), isi cauta o pozitie confortabila pe canapea si atipeste. Pe la 16.00 – 17.00, cu o precizie de pendul cu cuc, are chef de o plimbare, moment in care ne ia la pupat si privit languros pe toti la rand ( pana ce isi gaseste fraierul pe care sa-l scoata din casa), iar pe la 22.00-23.00 se face covrigel unde este locul mai pufos. Sigur, daca este pace in casa, a facut o baie, este plimbat si nu se aude niciun zgomot, covrigelul blanos se poate forma oriunde in apropierea omului.

Aky Westie relaxat

Aky relaxat / Foto: @Aky Westie

Atentie insa cum si mai ales cand treziti un catelus din somn. Au reactii imprevizibile si nu ma refer aici la muscat sau marait, pentru ca Aky este echilibrat si ma laud cu asta, desi nu stiu cat este meritul nostru, daca este, cu adevarat. Azi-noapte insa am tras o sperietura zdravana vazandu-i reactia fizica dupa ce l-am trezit intr-un mod gresit. Dormea pe pilota – da, scandalizati-va, era in patul nostru si nu in cosuletul lui  -, moment in care i-am tras pilota de sub el si i-am impins una dintre labute. Nu am facut-o brusc, dar era mult mai bine daca as fi procedat cu el mai simplu- strigandu-i numele incet. Bietul de el s-a trezit brusc si a inceput sa respire sacadat ca un asmatic care incearca sa isi gaseasca aerul vital. Ii batea inimioara si secunde bune a respirat ciudat. I-a mangaiat nasul A. cu rabdare in timp ce ii imblanzea cu vorba respiratia pana cand Aky s-a facut din nou covrigel si a adormit linistit.

Publicitate