Etichete

,


Neph. Foto: Oana C.

Neph. Foto: Oana C.

Si Aky a avut boticul rosu, de fapt, barbita. Si da, m-am speriat, si da – am incercat sa il spal cu bicarbonat de sodiu si cu otet, nu in mod repetat si sustinut cum m-a sfatuit o mamica de westie.

Si da, si noi am folosit si folosim samponul cu clorhexidrina, si am fost atenta si cu hrana…Aky tot avea barbita ruginie.

Un medic mi-a spus ca este de la mancare, mai precis de la conserve. I le-am taiat si pe astea din alimentatie. Oricum erau un fel de bonus duminical.

Cert e ca in sfarsit Aky are boticul mai curat. Nu stiu ce anume s-a intamplat, dar ceva a functionat.

Astazi am vazut pe Facebook o postare a Oanei, care il are pe Neph, il vedeti in imaginea din stanga lenevind intre asternuturi si, mai nou, si pe domnisoara Juno. Priviti-o! Trebuie sa recunosteti ca este irezistibila, cel putin in momentul asta:)

Juno. Foto: Oana C.

Juno. Foto: Oana C.

Ei bine, Oana scria despre aceeasi poveste – a rosetei care apare la westie la botic si la labute si incercarile ei repetate de a o face sa dispara. Cum si cu ce urmari, va invit sa aflati mai jos.

Norocul ei, si al lui Neph, este ca nu a renuntat si a mai cerut inca o opinie medicala. Acum wetilicul se afla sub tratament cu un diagnostic nou.

Sfatul Oanei? Nu va lasati pacaliti de roseala obisnuita la westie, pentru ca nu este intotdeauna ceea ce pare.

Aici, postarea integrala a Oanei:

„Va scriu ultima „patanie” a lui Neph….. ca sa nu treceti prin ce trecem noi acum: ne-a aparut acea „roseata” la labute si la botic…… care apare uneori la westilici… Am tratat-o cu clorhexidrina sampon si spray…. a disparut dupa 3 saptamani de tratament si apoi a revenit in aproximativ 7-8 zile dupa terminarea tratamentului, mult mai agresiv. Am reluat tratamentul cu spray malacetic, samponare cu clorhexidrina si Sporyl crema…. seara de seara…. Dupa 2 saptamani, nici un rezultat !!!! Unghiutele au inceput sa fie afectate rau de tot chiar in zona lor de crestere de nici nu suporta sa fie atins… nu mai vorbim de taiat unghiile, se expoliaza si s-au deformat cateva dintre ele…. Am mers la doctor (altul decat cel „de langa casa”….) …. este vorba de ONICOMICOZA intr-o forma foarte agresiva, doctorul nu a mai vazut de cativa ani asa grava micoza asta. Tratamentul este de cca 2 luni, rezultatele se vor vedea peste 1 luna. Pastile TERBINAFINA (sau LAMISIL) si picaturi EXODERIL. M-a incredintat ca se va rezolva dar este de durata lunga… cam 2-3 luni pana cand vom avea unghiutele sanatoase….. Asa ca…. nu va lasati pacaliti de roseata „obisnuita” la westie pt ca nu e intotdeauna ceea ce pare…”

 

Publicitate