Etichete

, , , , , , ,


Ascuns in iarba / @Aky Westie

Ascuns in iarba / @Aky Westie

Buna ziua! Numele meu este Anca si sper sa nu ca deranjeze intrebarea mea As vrea sa-i daruiesc fetitei mele un westie de Craciun Aky este splendid si ma gandeam ca poate cunoasteti pe cineva sau imi puteti recomanda o canisa de unde pot lua un catelus. Multumesc mult!

Nu e un secret că orice mesaj primit pe acest blog mă bucură, la fel cum mă bucură orice interacțiune pe care o am în spațiul online sau offline cu oameni care au cate un westie sau isi doresc unul.

Un astfel de mesaj am primit recent pe pagina de facebook si iată ce am răspuns:

Multumim pentru compliment. Raspunsul la mesajul dvs este complex. Pentru un westie va trebuie timp, atentie, dragoste si rabdare. Nu e o rasa care sa creasca oricum si oriunde. Si nici nu e un catel de poseta.

Arata bine, este energic, dar si foarte incapatanat. Primul an e dificil pentru ca roade mult si se razbuna daca este neglijat. Trebuie atentie la alimentatie si, daca vreti un caine bun, trebuie toaletat si ingrijit corespunzator.

Face alergii alimentare, ceea ce inseamna ca nu poate manca orice. O atentie se acorda si tunsorii. Multi tund westie cu foarfeca si cu masina ca e mai simplu si mai ieftin. Toaletarea este speciala si se numeste trimare. Asta ca sa ii obtineti blana cu textura buna.

Nu va incurajez deloc sa il luati de la pet shop si nici de la crescatoriile non stop disponibile pe net. Sunt cateva canise recunoscute. Documentati-va inainte sa il alegeti.

Sfatul meu ar fi sa sunati la Asociatia Chinologica Metropolitana Bucuresti si sa aflati de acolo unde sunt cuiburi. Asa veti avea garantia ca luati un membru al familiei.

Un westie nu este ieftin si luati in calcul ca veti cheltui banuti lunar cu el. Fetita va fi incantata de el la inceput, dar apoi o sa va revina sarcina sa il plimbati, spalati, hraniti. Iar pe ploaie sau ninsoare este …interesant.

Este insa minunat, iubitor, capos, amuzant si iubit suflet din familia noastra. Va stau la dispozitie oricand cu detalii.

Ce ziceti, am uitat ceva? 🙂 Mai multe, in sectiunile Despre westie si Ingrijire.

Publicitate