Etichete

, , , , , , ,


Textul de mai jos a fost publicat mai intai pe facebook, aici, in Ajunul Craciunului, dupa ce un westie gasit pe strada a trecut la mustata pe langa sansa de a avea un trai mai bun.

Mi-e sila.

Cineva gaseste un westie vai de mama lui pe strada. Poza se share-uieste, i se cauta stapanul. Cainele nu are microcip si nici date de identificare pe lesa sau pe medalion. Pe ‪#‎ClubWestieRomania‬, pe ‪#‎WestieRomania‬ si pe pagini private sunt oameni care l-ar vrea. Oameni identificabili.

La un moment dat apare cineva care il revendica, dar nu are dovezi ca ar face familie cu respectivul catelus. Nu aduce carnet de sanatate, poze, ba nici nu se bucura de simpatia westiliceasca.Cu toate astea, cel care a gasit catelul prapadit il cedeaza invocand buna-credinta. Cainele ajunge intr-un garaj si apoi pe strada.

In tot timpul asta, pe facebook, zeci de oameni care iubesc si respecta necuvantatoarele se dau de ceasul mortii ca sa inteleaga daca westie-ul a ajuns in familia lui reala, daca e bine tratat si cum de s-a intamplat ca acest catel sa dispara.

E o poveste oribila. Una din zecile care ne vor umple facebookul zilele astea. Si asta pentru ca sunt tot felul de inconstienti care cumpara un caine pe post de pet, care se descotorosesc de el dupa bunul plac, care nu stiu nimic despre o rasa si nici nu vor sa invete, carora pur si simplu nu le pasa de un suflet si il trateaza ca un obiect sau ca o sursa de profit.

Mi-e o imensa scarba si sila. Vreau sa traiesc ziua in care Politia Animalelor sa existe pe bune si nemernicii si hotii sa fie inchisi si pedepsiti exemplar!

Vreau sa traiesc ziua in care se va face ‪#‎DreptatePentruAnimale‬! Cand legile vor fi aplicate in tarisoara asta si cand oameni precum cei care cauta acum sa inteleaga si sa ajute in mod real acel westie pierdut vor fi majoritari !

Si, va rog eu: puneti cip cainelui si un medalion cu datele de identificate. Adesea aceste „detalii” va pot salva prietenul!

Publicitate